Utflyttning

När du ska flytta ut så har du den viktiga flyttstädningen framför dig. Kom ihåg att städa överallt när du flyttstädar. Kyl och frys ska frostas av och skuras ur. Kom ihåg bakom kylen också. Samma gäller för ugn och spis. Allt som bränts fast måste tas bort och om det går, dra fram spisen för att städa under och bakom den. Fettfiltret i fläkten ska rengöras. Lådor, hyllor, skåp och garderober ska städas och torkas ur. Lister, golv, dörrposter och trösklar ska dammsugas först och sedan skuras. Fönstren ska putsas, även mellan rutorna. Badrummet inklusive toalettstol, handfat, badkar eller dusch ska skuras ordentligt.

 

Om vi bedömer att lägenheten inte är tillräckligt väl städad kan vi behöva städa den igen och sedan kan du debiteras den kostnaden.

 

När du städat lägenheten görs en besiktning av lägenheten för att fastställa i vilket skick den är. Om det visar sig att lägenheten fått utstå ett onormalt slitage så kan du bli ersättningsskyldig för renovering och återställning till normalskick. Onormalt slitage kan till exempel vara att du har rökt inomhus, haft hund eller katt som klöst eller bitit sönder inredningen, barn som ritat på tapeten eller om för många människor bor på för liten yta.

 

Speciellt röksanering är mycket omfattande och dyrt. Så tänk dig för innan du röker inomhus.