För allas gemensamma trivsel

Tänk på att visa hänsyn då du i flerfamiljshus har grannar som bor nära dig.

Spela inte hög musik efter kl. 22:00 på kvällen, undvik att städa, skrika eller spika i väggarna sent på kvällen eller natten. Om du röker, kasta inte fimpar på marken utanför ditt hus. Tänk på att fimpar är farliga både för barn och djur och att en glödande fimp på marken kan orsaka brand. Och det är dessutom olagligt att kasta fimpar på marken och kan ge böter. Skräpa inte ner med något annat heller.

Kom ihåg att stänga/låsa ytterdörrar efter dig i till exempelvis källare och tvättstugor, för att förhindra att obehöriga tar sig in där.

Under sommaren och grillsäsong så är det endast tillåtet att använda gasolgrill om du grillar på din på balkong.

Endast hushållssopor kastas i våra soptunnor. Glas, metall och plast lämnas till Återvinningen.


Lämna inte skor, barnvagnar eller andra saker i trapphuset då det kan uppstå fara vid brand och det blir svårt för vår städare att hålla rent. Det är dessutom olagligt med barnvagnar i trapphuset.


Har du hund eller katt? Tänk på att inte låta den springa lös inom bostadsområdet. Vissa människor kan vara rädda för hundar även om den är snäll. En lekfull hund kan till exempel skrämma ett barn att springa ut framför en bil. Respektera också att många människor håller avstånd på grund av allergier. Det kan även skapa stora olägenheter om hunden eller katten bajsar och kissar på ställen de inte bör. Det är inte så trevligt om någon råkar trampa i det och om det skulle hända i en sandlåda kan det bli hälsofarligt för barnen som leker där. Ta alltid med en påse så att du kan plocka upp efter din hund eller katt när ni är ute på promenad.  Att strunta i att plocka upp hundens bajs kan ge böter.